Joepie peuterarrangement

Het peuterarrangement is voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Zowel in Nuland als in Vinkel is de peuterspeelzaal gevestigd in de lokale basisschool.

Nuland

 

Vinkel

 

Peuterarrangement Nuland en Vinkel

Een dagje bij Joepie PSZ

Een dagje bij de peuterspeelzaal start om 8:30 gezamenlijk in een kring. Het dagprogramma gaat dan meteen van start. We bieden verschillende activiteiten aan, er is ruimte om vrij te spelen en we gaan lekker naar buiten. Jouw peuter leert veel door met andere kinderen te spelen. Door samen met andere kinderen te spelen, krijgen zij de kans te wennen aan een groep. Uw kind wordt daardoor goed voorbereid op de basisschool. In onze peuterspeelzalen staat spelplezier voorop. Het gaat ons dan ook meer om het proces van “spelend leren” en niet zozeer om de resultaten van een activiteit. Om 12:30 zit het dagprogramma er weer op. 

Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE)

Ieder kind ontwikkelt en ontplooit zichzelf in zijn/haar eigen tempo. We dragen bij aan de ontwikkeling van kinderen met behulp van het VVE programma ‘Uk en Puk’. Dit sluit aan bij het programma op de basisscholen. Hierdoor ontstaat een ononderbroken ontwikkelingslijn en vindt jullie kind gemakkelijker aansluiting in de kleuterklas.

Met Uk en Puk werken we met 10 thema’s, die om de 6 weken wisselen. Bij elk thema wordt er nieuw en uitdagend spelmateriaal aangeboden aan de kinderen en betrekken we de ouders via een nieuwsbrief. Bij elk thema staan er verschillende onderwerpen centraal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer, eten en drinken, emoties of begrippen als groot en klein.

VVE thema's

Tarieven

Kinderopvang is voordeliger dan u denkt. U betaalt onder aan de streep minder omdat de belastingdienst of de gemeente een flink deel mee betaalt. Ook als niet beide ouders werken, hebt u recht op toeslagen voor het peuterarrangement. Hoeveel is afhankelijk van uw inkomen, het aantal kinderen en de vorm van opvang. Werken beide ouders niet, dan krijgt u ook bijna alles terug. Via de rode knop rechts kunt u een proefberekening maken via de belastingdienst. Komt u er niet uit, bel ons gerust, we kunnen samen een proefberekening maken waardoor de netto kosten snel duidelijk worden.

Inschrijven

Inschrijven peuterspeelzaal

Heeft u uw keuze gemaakt? 

Inschrijven kan door een afspraak te maken en een bezoek aan ons kinderdagverblijf te brengen. Daaropvolgend is er een intakegesprek.

Regelt u de inschrijving liever online? Dat kan hieronder, via de button.